2008-09-04

Medlemsomröstningen närmar sig

Idag är det 27 dagar kvar tills Miljöpartiets medlemsomröstning i EU-utträdesfrågan avgörs; oavsett vad utgången blir så kommer vår reella politik vara densamma – skillnaden kommer att bestå i hur vi uppfattas och hur vi bemöts på den politiska arenan: men hänsyn eller skepsis. Jag tycker att alla dessa påståenden att detta [utträdesfrågan] enbart skulle handla om en anpassning till socialdemokraterna är väldigt märklig (icke-argument) och är minst sagt konspiratorisk. Snarare tror jag att det har gradvis skett (eller sker) en attitydförändring – från att EU i sig självt är negativt, till att EU kan tjäna som en viktig plattform – samtidigt som de gröna bibehåller en kritisk och offensiv linje. Från att upplösa - till att reformera.

Många goda idéer och argument har kommit fram i förvalskampanjen och jag tänker hänvisa till några av inläggen:

Karl Palmås, Jimmy Sand, Christian Valtersson, Anders Wallner, Thomas Svensson, Tomas Eriksson, Karin Strandås, Tony Johansson, Thomas Helgeson och Hanna Werner. Mitt inlägg i debatten hittar du här och här.

Tyvärr går det inte att länka till inläggen hos motståndarsidan (tyvärr saknas också kommentarsfunktionen) men där har bland annat Johan Hellström och Max Andersson skrivit.


Den 17 september kl. 18.00 hålls det en debatt här i Borås mellan Max Andersson och Mats Pertoft.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Men Heiti, jag hittade inte alls ordet socialdemokrat i de länkar du gav till Birger Schlaug. Än mindre anklagelser att ändringen skulle vara anpassad till socialdemokraterna.

Heiti Ernits sa...

Mika:

Sant, däremot antydde birger att mp var ute efter statsrådsplatserna (finns i texten); och i och med att mp har annonserat ett samarbete med (s) så får ju antydningen ses som att mp vill anpassa sig till (s) för att kunna få ministerposter.

Heiti Ernits sa...

"statsrådshungrande Goliat."

Birger är finurlig retoriker ;)

Anonym sa...

Eu styrs av lobbygrupper, organiserad brottslighet och frimurare med en helt annan agenda. Eu är bara en fortsättning av det tredje riket och en del av "den nya världsordningen".

Harmonica man! sa...

Politik är ju som sagt att ljuga trovärdigt. Sveries inträde i tredje riket var ju knappast något undantag!

Heiti Ernits sa...

Harmonica!:

De brukar ju säga det, som bekant -- men jag känner inte igen beskrivningen, kanske har jag träffat alldeles för få politiker, eller så är de jag har träffat helt enkelt ärliga ;)

Lögnarens paradox?

Christian Valtersson sa...

Anonym: Är du möjligen en varm anhängare av konspirationsteorier?