2007-04-25

Ny planet

Spännande, en ny planet hittad inom armlängds avstånd, 20 ljusår bort inklämd mellan kosmisk stoft och mörkt materia.
Det råder fortfarande en kollektiv förnekelse när det gäller 80-talet som kulturyttring och epok bland Jordborna.
80-talet är ingenting vi är stolta över, och är absolut inte en måttstock för människlighetens utveckling och andlig mognad.
För det är precis hur livsformerna i solsystemet Gleuse 581 lär uppfatta oss.
För 20 Ljusår bort, innebär i praktiken att alla våra TV- och radiosändningar som sändes för 20 år sedan, bombarderar planeten just i detta nu.
Radioföroreningar när det är som värst, och ett gott skäl nog att invadera eller spränga vår jord i bitar, allt för att slippa turkosa benvärmare, kastratsjungande ”hårdrockare” och skäggiga zz-toppare.

PS. Och kom ihåg att svaret på livet, universum och allting blir alltid 42.

3 kommentarer:

Per Asplund sa...

Visst är svaret 42, men vilken är frågan? :)

Spännande att de hittat en ny planet som kanske är lite lik jorden, men vad ska vi nu göra åt det? Vi kan inte åka dit, vi kan inte "ringa" dem. Så .. Vad gör vi? Ska vi vinka och se om de märker något? :P

Magnus Andersson sa...

Om man sätter sig på en kosmiskt stoff; en trålningspartikel som håller kanske en femtedel av ljusets hastighet (långsammare kanske?) så är vi där på 100 år. Vi kommer väl att krympa en del under själva resan och inte heller bli så mycket äldre på den.

Vore kanske genomförbart! En kosmisk pendellinje - någon? (Jag k'nner mig nästan säker på att jag kan få ett dussin politiker att satsa av andra surt förvärvade skattepengar på nåt så "visionärt"! ;) )

Heiti Ernits sa...

Per:
hehe..Det är nästan bra att den är så långt borta...För annars hade vi inte haft ett incitament att sköta om denna jord...
Slit och släng... =)

Magnus:
Absolut, finns det Uran och olja på planeten, så kommer ROI (Return On Investment) visa sig vara lönsam ;)