2008-01-28

Sju sanningar om mig.

Jimmy Sand har utmanat mig att skriva sju sanningar om mig själv.
Enligt reglerna skall man länka till utmanaren, berätta dessa sanningar om sig själv och sedan utmana sju personer i sin tur efter att ha underrättat dessa.
Utmaningen är svår men inte oöverstiglig, jag skall i alla fall försöka plita ihop nåt =)

En alternativ karriär.
Jag kunde ha blivit en konstnär, eller försökt att bli i alla fall. Min far är konstnär och jag är mer eller mindre uppvuxen på med konst i alla dess former. Jag alstrade fram till mitt trettonde levnadsår oräkneliga teckningar, målningar och otaliga serier, och jag hade utan tvivel talang. Sedan tog teknikintresset (=datorer) över och jag la mer eller mindre min talang på hatthyllan.

Jag skulle vilja bli författare.
Det låter som en typisk klyscha antar jag. Jag är väldigt intresserad av litteratur och humaniora i allmänhet. Jag har en massa idéer och uppslag med får aldrig någon tid (eller tar mig inte tid) att förverkliga dessa. Jag smider dock planer på att starta en satirtidning, vi får väl se hur det går.

Jag har suttit häktad.
Undertecknad och några vänner från ett barnhem i Estland fick en dag den eminenta idén att sätta eld på några gigantiska höbalar. Till vår stora förvåning brann de bättre än väntat varvid vi flydde i panik mot ett skogsbryn. Milisen (=motsvarighet till polis) hade fått tips om några flyende småglin. Det tog inte en lång stund innan milisen hittade oss ängsligt tryckandes i mossan. Efter mycket gråt och tandagnisslan släpptes vi efter några timmar. Behöver jag säga att vi var mycket, mycket ångerfulla?

Jag är litteratursnobb.
Tyvärr är jag rätt kräsen när det gäller böcker, filmer men även media i allmänhet. En dålig egenskap är att jag knappt kan dölja min aversion mot dussindeckare och kvällstidningar. Och jag måste bli mer ödmjuk och inse att smaken sitter hos betraktaren.

Fårherde och månskensbonde.
Det bor en naturromantiker inom mig. Jag skulle kunna tänka mig att skaffa en liten gård med en några får och getter. Därtill fixa en liten gårdsbutik med försäljning av getost och fårull. Samtidigt trivs jag med den urbana pulsen. Hur kombinerar man detta mån tro?

Jag har en fäbless för styrkeprov.
Mina uppväxtår bland raggare och fyllbultar i Dalarnas djupaste skogar har satt sina spår. Män gör saker tillsammans: En bastu- och ölkväll var inte fullständig utan inslag av fingerkrok, armbrytning, benkrok, balansövningar, ölhävningar, armhävningar och bad i isvak.
Ränderna sitter i; Och bli då inte förskräckt ifall jag utmanar er någon gång.

Jag är allätare.
Icke att förväxlas med en gourmé. Jag är stor i maten (men jag spottar inte heller i glaset) och det finns nog inte en enda maträtt på denna jord som jag inte är beredd att testa. Behöver jag ens nämna att jag under gymnasietiden var mattanternas absoluta favorit? Om det nu beror på defekta smaklökar, fattig uppväxt eller fixering vid det orala stadiet, låter jag vara osagt.


Jag utmanar följande personer: Ida Hedman, Björn, Tomas Eriksson, Lunken, Max Andersson, Johan Simu, Tom Andersson.

7 kommentarer:

Charlotte sa...

Jag vill också bli författare!
Sen tror jag benhårt på en framtid med fåraherdar mitt i stan.

Ida sa...

oj jag ska försöka nån dag om jag hinner! kram

Johan Simu sa...

Fan Heiti när man läser de två sista sanningarna kan man nästa tro du är en norrlänning.
Synd att göteborgare ännu inte fattar vilken extraordinär uppfinning bastun är.

Så du är också född och uppvuxen i en liten skithåla som gud inte bara glömt utan medvetet förträngt?

Johan Simu sa...

Eller uppvuxen menar jag snarare :)

Heiti Ernits sa...

Charlotte: Det sista man skall tappa är hoppet! =)


Johan:
Jepp! Har faktiskt också bott i Norrland (Västerbotten)! Bodde på flyktingförläggning några år, på lite olika orter. Bland annat i Jörn.
Sen hamnade man i Falun och tillsist på raggarnästet i Enviken (en riktigt liten håla).

Bastun är sannerligen underskattad =)

8:32 AM

Johan Simu sa...

Hann du prova på palt eller renskav medans du bodde där uppe(vet inte hur långt ner riktigt de rätterna infiltrerat sig)? Delikatesser som folk här nere inte riktigt fått upp ögonen för. Jag skulle sälja min själ för några riktigt goda paltar!

Mina 7 sanningar finns att läsa på min blogg nu föresten.

Max Andersson sa...

Jag hinner tyvärr inte svara.

Synd, för det hade varit kul.