2008-11-25

De nya(?) moderaterna

"De som invandrar till Sverige ska skriva på ett kontrakt om att de känner till svenska lagar, regler och värderingar. Och om inte överenskommelsen följs kan det bli konsekvenser i form av att bidrag ses över." (DN)


Kommentarerna är överflödiga; sakta, sakta har det mejslats fram: ny-moderaterna. Pophögern som söker positionera sig på den politiska kartan. Sicken smörja.

Fler som har reagerat: Johan , Anders, Jakob, Maria, Mari-Helena och Svensson.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Snarare "Det gamla högerpartiet". Snacka om triangulering. Folkpartiet ska ha en eloge för att de den här gången faktiskt invänt mot förslaget.

Heiti Ernits sa...

Ja, jag träffade faktiskt Ulf Nilsson (fp) på hearingen (det är han som uttalade sig mot förslaget har jag för mig) här i Borås i helgen. Han verkade vara hyfsat vettig -- och man läste lite mellan raderna att (fp) rätt så ofta får ge sig inom aliansen; (m) är mest pådrivande när det gäller flyktingpolitiken("hårdare tag")...

Anonym sa...

as a half-immigrant myself I definitely think that the contract wasn't very well thought out. that being said I do believe it is important thatpeople are made to understand the laws, culture, and values of a coutry when the immigrate to it.