2007-01-26

Årets busschaufför?

Berättelsen om busschauffören Peyman Nawab är klart läsvärd, viken skön snubbe.
Det påminner mig om en busschaufför i Falun, som alltid berättade roliga historier och drog vitsar, man låg dubbelvikt bak i bussen och kippade efter andan.

6 kommentarer:

Tony sa...

När det gäller servicekänsla har somliga chaufförer på bussarna mellan Borås och Göteborg något att lära av sin kollega i Umeå, det står helt klart...

Heiti Ernits sa...

Jag kan tänka mig det =)
Här har vi en kille som älskar sitt jobb, och framför allt att möta människor...

Per sa...

Jag kommer ihåg chaffisen i Falun också. Han var störtskön måste jag säga. Han hade visserligen stunder då han var lite mer annorlunda. Typ när han fick för sig att se hur mycket folk det faktiskt gick in i en sån där dragspelsbuss.. Det var många som fick plats, inte många som kunde gå av på den hållplats de kände för. :)

Heiti Ernits sa...

jag kommer ihåg en gång när han drev med en kille som lyssnade på musik i hörlurarna (personen i fråga hörde inte någonting) men resten av bussen vred sig i skratt =)
Jag kommer också ihåg att drog politiska vitsar, och kunde även anknyta till olika nyheter; kanske hade han valt fel yrke trotts allt =)

Anonym sa...

Tja Bror..
Hoppas du har det skönt i värmen..
Håller med om att MacGyver hade kunna fixa det på en kick.. he he..
Å busschauffören i Falun kommer jag ihåg. Han var en riktigt rolig prick.. man hoppades alltid på att det skulle vara han som körde nästa buss från skolan..
/Syrran

Fröken Lund sa...

I min Norrländska hemstad (som inte är Umeå) så har busschaffisarna väldigt mycket att lära av Peyman! En busschaufför är dock lite smårolig. Ibland blir det ett extra varv i rondellerna och sådär.

Jag måste också länka till den där artikeln om Peyman. :-)