2007-02-13

Back in business

Hej kära läsare!
Resan har varit underbar, och har kantrats av god mat, läsning och avkoppling på stranden. Man skulle kunna påstå, att den ägde rum i skärningspunkten mellan Carpe Diem och Mañana Mañana.

Några snabba reflektioner angående senaste dygnets flygresa;
Jag gillar barn, missförstå mig inte, men inte när bäbisar ylar i crescendo som en flock vargar, mitt i natten, när man försöker sova, och när man vet att man ändå kommer att lida av svår jetlag, och till yttermera visso måste byta flygplan efter tolv timmar klockan fem på morgonen.
Kanske skulle en ljuddämpad låda i plexiglas (med lufthål såklart) vara något? (Måttanpassat för offret eller förövaren)
Eller kanske borde föräldrarna vänta ett år eller två innan resan genomförs, det är både grymt för barnen (som på inga villkor verkar trivas tolv timmar i luften), och av hänsyn till medpassagerarna.

Sen en annan liten fundering;
Som ni säkert vet så har flygsäkerheten höjts avsevärt den senaste tiden, och numera får man knappt ens ta med tandkräm i handbagaget.
Efter att vi nästan fått en kavitetsundersökning (det var nära, det såg jag på hans fuktiga blick) och vänt ut och in på vårat bagage och tillhörigheter, så släpptes vi äntligen på planet.
När middagen dukades fram i flygplanet, så hör och häpna, fick vi metallbestick i äkta blänkande rostfritt; kniv och gaffel, ett smörgåsbord för en sinister terrorist, med allt annat än goda intentioner. Som tur var så kände jag mig inte på det humöret i natt.


Nu skall jag ta mig igenom sexton DN, två Dagens Samhälle och en upplaga av tidningen Riksdag och Departement, samt flera hundra olästa e-post.
Det känns skönt att vara tillbaks i informationssamhället igen =)

6 kommentarer:

Thomas Svensson sa...

Välkommen tillbaka Heiti.

Förutom dina stålbestick så tilläts du säkart att köpa sprit i glasflaskor och ta med i handbagaget. En sönderslagen sådan skulle nog fungera ganska bra som terroristvapen.

Den irriterande säkerhetsfanatismen är bara till för att man skall känna sig säker och betrakta de ansvariga som ansvarfulla, de har inget med säkerhet att göra.

För min egen del resulterar denna fanatism bland annat i att jag tillsammans med mina vänner tar nattåget till Berlin i maj istället för att plocka med tandkrämstuber och engångsrakhyvlar i de ringlande köerna.

Tony sa...

Välkommen hem till verkligheten!

Heiti Ernits sa...

Thomas, Tony: Tackar!

Thomas: Spritflaskorna och annat smått och gott från taxfreen måste vara blomberat, dvs. en plastpåse som är igenklistrad. Detta försvårar avsevärt för tafflig terrorist =)
Och jag håller med om att tåget är ett bättre alternativ.

jimpan sa...

Välkommen tillbaka!

(Det sedan i höstas nya tilltaget mot vätska ombord på plan är väldigt besvärande.)

Anonym sa...

Jimpan: Tackar! =)

Jag håller med, såg en massa folk som fick slänga en hel del prylar, parfym, hudkrämer etc.
Du får endast ta med dig 100ml per person.
Men det är klart, det är jobbigast nu i början...
//Heiti

jimpan sa...

Fast det är trist om man köpt nån dryck (då menar jag inte alkohol) som man tänkte dricka på planet - t.ex. om man tänkte vara förutseende och spara lite pengar genom att handla i förväg. Jag har också för mig att t.ex. Ryan Air inte har försäljning ombord. 100 ml räcker inte långt. Vad kan en terrorist åstadkomma med en halvliter läsk?