2007-02-27

Bokrealisation

Årets bokrea går av stapeln, säkert som amen i kyrkan.
Har intryck av att årets bokrea är tunnare än vad den brukar, och då framför allt på den skönlitterära sidan, men det finns några guldkort att vaska fram.

Bland annat är jag lite nyfiken på William S. Burroughs, ni vet han som skrev den surrealistiska kultromanen ”Den nakna lunchen”. Tyvärr är just den kultromanen svårt att få tag på, men på bokrean finns ”Biljetten som exploderade”, ”Den mjuka maskinen” och ”Novaexpressen”.
”Jag Robot” är en annan bok som fångade mitt intresse, skriven av Isaac Asimov, som är en av sciencefictions stora förgrundsfigurerna, boken är även hans debutroman.

Sen finns det en hel del intressanta faktaböcker, men för min del blir det nog endast den om ”Wittgenstein och Popper” skriven av David J Edmonds.

Och ingen är väl gladare än min plånbok.

6 kommentarer:

Anders Wallner sa...

Hörde att du blev kongressombud - grattis!

Anonym sa...

Man tackar! =)

// Heiti

Thomas Svensson sa...

Jag har spanat in Proust: "På spaning efter den tid som flytt". Pris: oerhört lågt, kavalitet: säkert ovärderlig,

...frågan är bara när man skall få ro att läsa sviten.

Anonym sa...

Funderade också på Proust, men sju band =)
Skall kolla upp det...

//heiti

jimpan sa...

Boken om Wittgenstein och Popper lockar mig också. Nån skönlitteratur blir det nog däremot inte. (Försöker dra ner på mina inköp av böcker.) Ofta brukar de riktiga fynden vara såna böcker som inte utannonserats i förväg.

Heiti Ernits sa...

Jimpan:
Sant! de riktiga klippen gör man på bokantikvariatet tycker jag.
Vi har en ruskigt bra atrikvariat här i borås, som både håller bra kvalitét och där de fleska böckerna kostar runt 35-50kr, så gissa om man är stammis. =)