2007-05-21

Kongress2007

Kongressen i den otippat vackra staden Norrköping är nu över; det har varit väldigt roligt och givande. Framför allt är jag nu efteråt, mer positiv till påverkanstorg som kongressform, vilket medger alla medlemmar komma till tals, även om jag kan tycka att i vissa frågor kunde en viss plenumdebatt ha förelegat. Det gav också en helt andra möjligheter att komma till tals både med motionärerna och partistyrelsen, och den ledigare disskusionsformen skapar en mer kreativ debattatmosfär.
Många spännande beslut togs i helgen: Kraftfullare klimatpolitik med tuffare krav, räntefria lån för klimatinvesteringar, fortsatt satsningar på småföretagarna, kompetenshöjningar av domstolar, miljöcertifiering av läkemedel, importförbud av päls av rovdjur och djur dödade endast för pälsens skull, kriminalisering av tidelag (jag undrar vilka i riksdagen röstar emot ett sådant förslag), motsätta sig den borgerliga utförsäljningen av statliga bolag, ökade satsningar på offentlig sektor och mycket mera.
Partistyrelsen för miljöpartiet har vitaliserats i och med att tre unga och duktiga politiker under 25 blev invalda, Anders Wallner, Marie-Helena Dahlberg och Max Reijer, ett stort grattis!
Mer information om kongressen och de beslut som togs hittar ni här.

2 kommentarer:

Jakop Dalunde sa...

Kongress 07 menar du väl?

Annars var det mycket trevligt att träffa dig i verkligheten :)

Heiti Ernits sa...

Oj..Gick händelserna i förväg där =)
D samma!