2007-12-17

Gjuta olja på konsumtionssamhället....

Alla kommunalanställda (dvs. även undertecknad) får i Borås årligen julklappar av sin arbetsgivare; Detta är säkert mycket uppskattat av många, men jag personligen kan inte annat än tycka att pengarna kunde användas för bättre ändamål.
För jag personligen behöver inte fler billiga massproducerade prylar som ändå med all sannolikhet kommer att hamna i källarförrådet eller slängas.
Värdet på presenten brukar ligga på några hundralappar per anställd om jag inte missminner mig.
De pengarna skulle göra mer nytta hos Rädda Barnen eller någon annan frivilligorganisation, kan jag tycka. Men tydligen går detta inte att förena med kommunallagen säger förståsigpåarna.
Så valet för mig är att acceptera gåvan eller inte ta emot denna.
Jag tycker inte att vi skall avskaffa gåvan för kommunen i helhet, däremot borde det erbjudas en möjlighet att själv kunna avgöra vad man vill göra av pengarna.

4 kommentarer:

http://vgtony.bloggagratis.se sa...

Det bör ligga inom lagstiftningen, att kräva att den skänks till ett välgörande ändamål, sålänge det välgörande ändamålet finns inom Borås kommuns territorium.

Det bör gå att skänka medlen till ex Kvinnojouren i Borås eller liknande. Det är i vart fall inte emot någon lagstiftning, såvitt jag känner till...

Stå på dig!

M v h Tony, som i stället för julklapp från arbetsgivaren, blivit bjuden på julbord.

Erik W sa...

Sälj den på någon aktionssajt typ Tradera :-) till högstbjudande.

Erik W sa...

...och skicka in pengarna till Rädda barnen eller nåt ;)

Heiti Ernits sa...

Erik W:
Pratade med kommunjuristen, och det är precis det enda man egentligen kan göra ;)