2008-05-23

Kongressdax

Idag drar den Miljöpartistiska kongressen igång i Östersund. Det skall bli oerhört spännande att se hur debatten och inriktningen på årets kongress kommer att bli. De stora frågorna i år är ett slopat EU-utträdeskrav (som i realiteten aldrig har varit ett reellt krav), centraliserat försäkringssystem (arbetslivstrygghet) och inställningen till kortare arbetstid. Framför allt kommer det att beslutas om ifall det skall till en medlemsomröstning i höst gällandes EU-frågan; vilket känns som en pragmatisk och demokratisk linje jämfört med om frågan avgjordes på kongressen.

Man kan följa kongressen direktsänt genom SVT24 mellan 13:15 - 16:00 idag. På lördag sänds kongressen mellan 12:45 - 16:45 och på söndag mellan 12:45 - 16:00.

Vill man ha lite "inside" tips eller smaskiga detaljer från "verkstadsgolvet", så skall man följa årets kongresskorre Johan Hellström som bloggar på Helene Sigfridssons blogg.

2 kommentarer:

Tony sa...

Instämmer till fullo i ditt resonemang!

Hälsningar från Tony, för närvarande sittandes på ett hotellrum i Helsingborg. I bland finns där ju andra fritidsintressen än politik som lockar...

Heiti Ernits sa...

Sant =) Lyckades följa delar av kongressen på SVT24 fast konkurrensen med den soliga och härliga vädret var hög =)