2008-08-04

Bloggutmaning

Semestern är slut för i år – likaså bloggpausen. Semestern har varit underbar, vädergudarna har onekligen varit generösa i år. Batterierna är laddade, humöret är på topp men lite vemodigt är det trots allt. Jag börjar med att anta Johan Hellström:s bloggutmaning.

Fem saker som finns på din Att-göra-lista (idag).

1. Sätta pyr på jobbentusiasmen (jobba).
2. Spatsera ner till bok-antikvariatet och köpa fler böcker av Alexander Solsjenitsyn.
3. Skriva en debattartikel till lokalblaskan (samvetet gör sig påmind).
4. Se på en någon skön rulle tillsammans med min fru och svägerskan som är på besök.
5. Bli lite mer förvirrad och låta sig fascineras av Spinoza:s tankar (Dvs. läsa en bok).

Vad gjorde du för tio år sedan?

Jag bodde i en ”etta” på 54 kvadrat i ett litet samhälle utanför Falun och gick på naturvetenskapliga programmet. Under den tidsperioden tränade jag väldigt mycket styrketräning och pysslade med klättring, närmare bestämt ”Bouldering”. Den omfattande styrketräningen ledde till att jag åt kopiöst med keso, drivor med tonfisk och drack en till två liter mjölk om dagen: vilket, sett i backspegeln, ter sig smått absurt. Ja, nyttigt var det sannerligen inte. Året 98 får gå till historien som ett skadedrabbat år: jag drog armbågen ur led i en brottningsmatch samt fick seglivad slemsäcksinflammation i vänstra axeln efter att ha ramlat olyckligt med en snowboard.


Ställen du bott på?

I Estland: Tallinn (fyra olika ställen), Kejla, Palmse, Tilsi och Kiisa. I Sverige: Härnosand, Kristineberg, Jörn, Rosfors, Falun (två olika lägenheter), Övertänger, Enviken (två olika lägenheter) och nu sist i Borås

Fem saker du skulle göra om du var biljonär?
(Sådana frågor riskerar att bli politiskt korrekta, men men…)


1) Köpa en massa skog och skyddsvärd natur (både inhemskt och i utlandet) för att kunna bevara den biologiska mångfalden.
2) Starta en stiftelse som kan ligga till grund för att kunna förverkliga kreativa idéer (det kan gälla kultur, teknik, konst, miljö, forskning, stöd till humaniora eller litteratur).
3) Stödja diverse frivilligorganisationer (dvs. skänka pengar till bättre behövande).
4) Köpa mig ett litet antikvariat alternativt starta en bokcafé.
5) Pyssla med mikrolån i utvecklingsländerna.


Jag utmanar i min tur Rastlös Rotlös, Sindet Rödebäck, Alexandra Magnusson, Evelina Wahlqvist , Kamferdroppar, Johanna Falk.

Regler: Posta reglerna först. Svara på alla frågor. Skicka vidare utmaningen till sex andra bloggare. När du postat dina svar, berätta för den som utmanade dig.

8 kommentarer:

Rastlös Rotlös sa...

Tio år sedan, ja. På den tiden vågade jag antagligen inte ens tilltala dig, och jag hade knappast kunnat gissa att du skulle kunna dela två av mina stora intressen - träd och böcker (som jag ironiskt nog ändå vill ska vara gjorda av papper...). Det är onekligen intressant att hitta folk igen ett antal år senare, upptäcka att vi alla har blivit betydligt mer vuxna och faktiskt oftast är rätt vanliga, vettiga människor. :)

Johan Simu sa...

Om du vill dra igång en ny diskussion så kan detta blogginlägget vara lämplig start :)

http://gronarealisten.blogg.se/2008/august/vars-gar-gransen-for-energimassigtekonomiskt.html

Där har jag mer eller mindre besvarat frågan hur mycket mark jag är villig att bryta upp!


Dissa inte kroppsbyggarlivsstilen föresten, jag har levt på kopiösa mängder keso, kesella, kyckling, proteinpulver och kött sen jag var 17! Ett tag gjorde jag till och med shakes av tonfisk och funlight när jag inte hade råd med proteinpulver...

Heiti Ernits sa...

Rastlös rotlös:

Ja, det är väl tur att det sker en viss utveckling - förhoppningsvis steg-för-steg åt 'rätt' håll :)
Gymnasietiden (för min del) skulle väl kunna sammanfattas med ordet: tunnelseende. Intressen och hobbys lades på hyllan till förmån för mer 'ytliga' aktiviteter =)

Johan simu:

Låt oss -återigen- kivas lite =)


"Ett tag gjorde jag till och med shakes av tonfisk och funlight när jag inte hade råd med proteinpulver"

Så lågt ner i träsket sjönk jag aldrig: sojabulk, mjölk, råa ägg och krossade ginsengtabletter var mitt lågvattenmärke ;)

Charlotte Wiberg sa...

Okej, jag har svarat.
Lustigt att du varit muskelbyggare - jag menar, jag har ju aldrig träffat dig irl, men man har ju ändå en slags uppfattning av dem man kommunicerar med på nätet. Som väl mest följer ens egen fördomskarta, kanske. :-)

Heiti Ernits sa...

Charlotte:

I know, jag tror knappt att det är sant sett i ett retroperspektiv. Har haft en postmodernistisk uppväxt =))

Fördomskartan är ständigt uppvecklad hos mig, hur skulle man annars orjentera sig? =)

Rastlös Rotlös sa...

Äntligen klar!

Johan Simu sa...

Pick a topic bara så kan kivandet starta :)

ginseng är nog ett av de få kosttillskott jag aldrig stoppat i mig!

Gymmar du ännu föresten eller har du lagt ner det?

Heiti Ernits sa...

Johan:

Nej. Slutade att träna "hårt" redan för åtta år sedan. Sen har jag trappat ner allt eftersom, och nu var det två år sedan jag lyfte en vikt =)
Men skall börja träna igen, men för att kunna få upp styrkan inför klättringen (som har varit min stora hobby) som jag vill återuppta....


Har haft fullt upp med alltmöjligt den sista veckan. Men lovar att under veckan så kommer det en topic som förhoppningsvis kommer att leda till diskussion ;)