2008-10-20

Vänstern mobbad?

Jag har svårt att förstå vänsterpartiets krokodiltårar de senaste två veckorna; jag har också mycket svårt att förstå mediernas märkliga mobbningsvinkel. Det framgår tydligt att vänsterpartiet beslutade på sin senaste kongress att det inte skulle bli aktuellt med en gemensam valplattform . Minnet verkar vara kort hos de flesta journalister och många vänsterpartister (inte minst många bloggare på vänsterkanten) – men även hos mig -- för i ärlighetens namn så köpte jag mediernas budskap. Det är inget snack om att vänsterpartiet skickligt utnyttjat detta och ridit på martyrvågen.

Anders Wallner skriver mer om detta.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nej, utmed våra kinder kan inte några tårar observeras alls. Inte såsom jag förstått situationen i alla fall. Det "röd-gröna" utspelet från i förrförra veckan om att från och med nu börja "stänga ute" oss, har hos "expertgrupper" bland medieetablissemanget utlöst närmast hysteriska reaktioner.

SvD-artikeln du hänvisar till pratar ju om det som att vi (v) behöver (s) för att ens fungera som parti. Så är det verkligen inte, det är snarare tvärtom. Däremot tar de oss för givet - tror att vi kommer att komma krypandes till dem när det börjar dra ihop sig till valår.

Detta är i första hand en utmaning för oss i (v) och sedan en fråga om "vem vi vill göra det med" vid ev. regeringsbildning.

Det är en svår utmaning, måste tilläggas. Men jag tror att denna utmaning faller i god jord med (v):s utveckling. Vi kommer nog att växa de närmaste åren.

Öh, nu blev det svårt att avrunda det här inlägget men ja, Vänsterpartiet kommer att spela en viktig roll i framtiden. Om den rödgröna-sörjan väljer att exkludera oss i sitt politiska arbete så är det snarare de till last än tvärtom, vi plockar upp gräsrötter, trogna fackligt aktiva, utomparlamentariska grupper och EU-kritiska. Och "riktiga" socialister i allmänhet.
Den halva av socialdemokratins väljargrupper som traditionellt sett stått till vänster, varit motståndare till privatiseringarna av utbildningsväsendet, sjukvården osv osv...

Heiti Ernits sa...

Johan:

Bra att du förtydligar. Och btw. tycker jag personligen att ett "brett" samarbete vore det allra bästa.
:)

Men, däremot tycker jag att Ohly har spelat ett politiskt rävspel de senaste veckorna. Han har inte varit tydlig med att betona (v):s kongressbeslut - vilket har journalisterna fått go-wild!

Ohly är säkert medveten om att detta kan stärka (v):s aktier...Både mediamässigt och också genom (ofrivilliga)"martyrskapen" som är en följd av den "skeva" mediebilden....