2006-12-06

Extreme Makeover...

Roligaste artikeln på länge (från DI):

"Norrmannen Lauri Venöy håller i Miami på att utveckla en metod som omvandlar fett från feta amerikaner till biodiesel. Han har fört diskussioner med sjukhusjätten Jackson Memorial om att få levererat 11.500 liter fett i veckan från fettsugningskliniken. Det är tillräckligt för att skapa runt 10.000 liter biodiesel.
Fetma och oljeberoende är två av USA:s största problem och Lauri Venöy har lösningen till båda, skriver tidningen.

"Kanske bör vi uppmana folk att äta mer så vi får mer råvaror till drivmedel", frågar sig norrmannen med ett leende.Lauri Venöy har i varje fall inga problem med råvarutillgången i USA. Mer än sex av tio amerikaner är överviktiga.
Norrmannen driver ett företag som sysslar med säkerhetsutrustning och reparationsarbete av båtar. För några år sedan började han att tillverka biodiesel baserat på kokolja från restauranger och avfall från båtar.
Idén om att använda fett från fettsugningskliniken fick han från en lastbilschaufför, skriver Dagens Näringsliv.Enligt Lauri Venöy är sjukhuset mycket intresserade av att låta norrmannen ta hand om fettet eftersom man skulle spara stora pengar. Lauri Venöy vill dock att fettet ska värmas upp till kokpunkten innan han tar ansvar för det."Fettet måste vara sterilt när jag får det. Nu är det okokt vara. Det har jag ingen lust att ta i", säger han.Efter intervjun med den norska tidningen startar Lauri Venöy sin biodieseldrivna bil. Fettlukten väller ut av avgasröret."Som en vän till mig sa: Jag blir hungrig av att lukta på dina avgaser. Det luktar pommes frites", säger Lauri Venöy."

Genialt! Extreme Makeover goes Environmental...

3 kommentarer:

Thomas Svensson sa...

Ja, sällan får man ett så gott skratt.

Vad gör det att man inte skriver på Kyoto när man donerar biobränsle från folkets egna kroppar!

Heiti Ernits sa...

Där kan man börja snacka om uppoffringar =)

Johanna Falk sa...

Aha!!! Det är detta Kristina Axen-Ohlin menar med att närlingslivet ska lösa miljöproblemen!!! Genialt, Kristina!