2007-04-22

Vi skall bli ledande

Såg ”Den obekväma sanningen” (An Inconvenient Truth) av Al Gore på den anrika biografen Röda Kvarn förra veckan. Temat för kvällen var klimatproblematiken, och de inbjudna var politiker och tjänstemän. Så många som 150 personer kunde komma, vilket får anses som hyfsat bra ändå.
Dokumentären kändes stundtals som kampanjmaterial för Al Gore och en tunn amerikanskt fernissa hängde över alstret. Trots det, måste jag säga att den bitvis var rätt engagerande, och väldigt pedagogiskt upplagd för att kunna tilltala en bredare publik.
Ibland känns det rätt hopplöst att jobba med miljöfrågorna, även om det på sista tiden har skett väldigt mycket positivt, så har vi en lång väg att vandra.
Vägen från retorik till handling, från mål till verkställande (pengar) är ibland oroväckande lång.
Men jag kände, och många med mig hoppas jag, att glöden i mig åter tändes.
Engagemang smittar, och jag blev smittad.
Nu måste vi satsa offensivt på miljöfrågorna här i Borås, vi kommer inte att lyckas om vi inte får med de andra partierna, samarbete är av högsta vikt, prestige och revirtänkande måste åsidosättas.
Borås Stad har potential att kunna bli en ledade kommun inom miljöområdet, det borde bli vår ledstjärna.
Och jag måste passa på att tacka de tjänstemän på kommunledningskansliet, Navet, Agenda-21 samordnare med flera, för att de skapade detta tillfälle.

2 kommentarer:

Writers Edge sa...

Hoppas folk kan ta till sig budskapet på allvar bara, vilket jag tyvärr är otroligt skeptisk till. Men vem vet. Ibland förvånar människor en.

Anonym sa...

Det hoppas jag med...
Men ljuset syns i änden på tunneln...i en positiv bemärkelse =)

//Heiti