2007-11-27

Hit men inte längre...

Läser om ett märkligt utspel om flyktingar av Göteborgs starke man Göran Johansson.
Han menar på att de flyktingar som kommer hit genom människosmugglarnas omsorg skall utvisas; Det vill säga, ett exempel skall statueras för att slippa smuggling.
Det är ett lite märkligt utspel, och jag funderar om han riktigt tänkt genom uttalandet.
För jag tvivlar inte på hans intentioner, men i kontexten blir det väldigt fel.
De flyktingar som kommer, oavsett om det är hit smugglade eller inte, befinner sig redan i en förtvivlad situation, och om förslaget genomfördes skulle det sparka på de som redan ligger.
Problemet med människosmugglare måste lösas framgent genom att ta itu med människosmugglarna i första hand.

Sen har han rätt i sak att många av de hit smugglade människorna har fått betala stora summor pengar för att kunna ta sig hit, medan de verkligt nödställda aldrig får en chans att ta sig ut ur landet.
”Det är inte skyddsbehovet utan pengarna som styr vilka som får komma hit”, säger Göran till SR.

Visst är det så; Och alternativet som jag ser: Damma av de vita bussarna, eller låt staten hjälpa människor hit på genom andra metoder.
Jag undrar om Göran Johansson skulle skriva under på detta.
Jag tvivlar på detta.

Det här uttalandet kommer att ge regeringen oförtjänt cred; För Billström lär inte vara sen att fördöma detta.
Det är bara att tacka och ta emot.
Sverigedemokratera får luft under vingarna, för nu har de plötsligt fått sig två populära kompisar: Ilmar Reepalu och Göran Johansson (fast jag är övertygad om att så inte var meningen), med sådana vänner behöver man inga fiender.

3 kommentarer:

Anonym sa...

äntligen någon politiker som vågar säga, vad alla andra menar.Det är helt uppåt väggarna att man kan ta sig till ett land kriminellt.och sen få stanna där o inte få något straff utan istället,få lägenhet, få flera tusen i månaden, när man har tagit sig in i landet på falska papper.stoppa invandringen NU,vi har tillräckligt mycket problem med dom 1 miljon vi redan har tagit emot.tack

Heiti Ernits sa...

Nja, med tanke på buskapet i mitt inlägg, så skall du nog inte tacka mig. Tvärtom.

Jag tycker att staten skall hjälpa hit de nödställda som inte har de ekonomiska resurserna att ta sig hit på egen maskin.
För inte sällan är det de som behöver mest hjälp som får minst...

Jag tror inte att du riktigt håller med mig där, eller har jag fel?

Johan Frick sa...

Göran Johansson, usch. Han har gått mig nerverna länge. Det här utspelet visar bara på ansvarslöshet, intolerans och rasistiska intentioner. Anonym; För de allra flesta går det inte att komma hit på lagligt vis. Hört talas om Schengen? Jag förstår inte vad denna man gör i (s) överhuvudtaget. Hans agerande under Göteborgskalaset, då han t.ex vägrade köpa någon annan bild av händelseförloppet/kravallerna än polisens och dessutom delade ut rosor till polisen medan en 19-åring låg och kämpade för sitt liv på Sahlgrenska kan aldrig förlåtas. / Vi glömmer aldrig.