2008-06-18

Protest!

Jag har tagit till mig uppmaningen om att bära vitt idag som protest mot FRA-lagförslaget; det gläder mig att fler har tagit till sig detta: flera på jobbet har hörsammat uppmaningen och bär idag vitt som en symbolisk handling. Nu skall tydligen lagförslaget genomgå några förändringar, efter Fredrik Federleys yrkande om en återremiss; men de ändringar som försvarsministern Tolgfors har gett antydningar om, ser enbart ut att vara mindre förändringar av kosmetiskt karaktär. Vi får alltså anledning att återkomma till ämnet under veckan.


Jag har tyvärr inte tid att skriva om ämnet just nu så jag får hänvisa till några andra mycket bra inlägg i temat: Jimmy Sand, Peter Englund, Lage Rahm och Zaida Catalán.

Läs också debattartikeln i Expressen av Peter Rådberg (mp) och Peter Eriksson (mp).

7 kommentarer:

Anonym sa...

Bra initiativ! Synd att jag inte tänkte på det innan jag åkte till jobbet i morse och kunde fota mig med mitt ex av 1984.

Debattartikeln av Eriksson och Rådberg var klockren!

Johan Simu sa...

Det är verkligen nått som är ruttet i svensk politik när alla "liberala" partier tvingar igenom ett sådant förslag medans vänsterpartiet och mp är de enda som står emot. Synd att eran energipolitik är så bakvänd, annars har ni garanterat fått en till röst från mig nästa val!

Heiti Ernits sa...

Ja, visst är det märkligt...Kanske inte så märkligt att mp är starkt kritisk, men att fp står bakom ett sådant förslag är lite spookey...

Tja, vår energipolitik tycker jag är vettig: Energieffektiviseringar och val energislag som är långsiktigt hållbara. Kärnkraften, i form av fissionskraft, räknas inte in dit idag (vem vet vad som händer i framtiden).

Försikighetsprincipen är inte allt för dum, den är ytterst förnuftig =)

Johan Simu sa...

Mmm fp har verkligen gjort mig besviken. De förlorade min röst och det krävs en hel del för att de ska få tillbaka den! Först och främst att de tamejfan börjar agera liberalt överhuvudtaget.
Allt som återstår just nu är småpartier som förmodligen inte kan komma in i riksdagen som piratpartiet eller liberala partiet.

Tror du mp kommer kräva en upprivning av beslutet efter en eventuell valseger 2010? Det är ju uppenbart att sossarna vill ha någon liknande lag, bara med små modifikationer, så Monas fagra ord om att riva det är bara ren bullshit ändå.

Heiti Ernits sa...

Johan:

Jag är fullständigt övertygad om att vi inte kommer att gå med på en FRA-lag.
Jag tror att (s) kommer att hålla sitt ord, ifall inte så kommer nog mp att rösta emot förslaget. Den reella effekten beror naturligtvis på hur stora mp är och ifall vi kan få någon stöd från (v) och någon från oppositionen (du märker att jag utgår från ett sammarbete mellan s+v+mp ;) )

Johan Simu sa...

Problemet är väll att s möjligtvis kommer riva denna lagen. Men det är ju sossarna som kom på iden från första början, deras motstånd nu känns mest som spel för galleriet. När Mona intervjuades i aktuellt häromdagen stor det klart att hon vill ha nån slags version av denna lagen.

Om mp garanterar att ingen slags lag överhuvudtaget som tillåter oinskränkt övervakning av internettraffik ska få finnas och att ni inte kommer kohandla om det, då skulle det kunna bli intressant att rösta på er :)

Anonym sa...

168MOTEL,臻愛,依蝶,東楓,桂林,水漾,開漳聖王廟,天池檜谷,長青祠,仙溪,不老溫泉,城隍廟,皮影戲,荖濃溪,觀音山,中山公園,壽天宮,寶來溫泉,石洞溫泉,月世界,太陽谷,大世界,靖王墓,橋頭糖廠,大瀑布,大鬼湖,小鬼湖內門,南海紫竹寺,錫安山,雞冠山,新養女湖,旗山老街,文物館,運動公園,穎達生態農場,歷史展示區,鵝鑾鼻,高爾夫球場,保力林場,四重溪,森林遊樂區,台鳳高爾夫球,蛤板灣沙灘,沙馬基島,社頂自然公園,八大森林樂園,佳樂水,龍鑾潭,白水泉瀑布,曹公祠,竹林,岩玄華山文化院,桃源溫泉,鳳儀書院,世紀大峽谷,海洋生物館,森林遊樂區,關山落日,南灣海水浴場,後壁湖,烏石鼻海岸線,海灣風景區,國家步道,阿里史冷泉,頭城老街,澳花瀑布,石觀音寺,大溪漁港,東澳灣,溫泉公園