2008-06-18

Protest!

Jag har tagit till mig uppmaningen om att bära vitt idag som protest mot FRA-lagförslaget; det gläder mig att fler har tagit till sig detta: flera på jobbet har hörsammat uppmaningen och bär idag vitt som en symbolisk handling. Nu skall tydligen lagförslaget genomgå några förändringar, efter Fredrik Federleys yrkande om en återremiss; men de ändringar som försvarsministern Tolgfors har gett antydningar om, ser enbart ut att vara mindre förändringar av kosmetiskt karaktär. Vi får alltså anledning att återkomma till ämnet under veckan.


Jag har tyvärr inte tid att skriva om ämnet just nu så jag får hänvisa till några andra mycket bra inlägg i temat: Jimmy Sand, Peter Englund, Lage Rahm och Zaida Catalán.

Läs också debattartikeln i Expressen av Peter Rådberg (mp) och Peter Eriksson (mp).

6 kommentarer:

Anonym sa...

Bra initiativ! Synd att jag inte tänkte på det innan jag åkte till jobbet i morse och kunde fota mig med mitt ex av 1984.

Debattartikeln av Eriksson och Rådberg var klockren!

Johan sa...

Det är verkligen nått som är ruttet i svensk politik när alla "liberala" partier tvingar igenom ett sådant förslag medans vänsterpartiet och mp är de enda som står emot. Synd att eran energipolitik är så bakvänd, annars har ni garanterat fått en till röst från mig nästa val!

Heiti Ernits sa...

Ja, visst är det märkligt...Kanske inte så märkligt att mp är starkt kritisk, men att fp står bakom ett sådant förslag är lite spookey...

Tja, vår energipolitik tycker jag är vettig: Energieffektiviseringar och val energislag som är långsiktigt hållbara. Kärnkraften, i form av fissionskraft, räknas inte in dit idag (vem vet vad som händer i framtiden).

Försikighetsprincipen är inte allt för dum, den är ytterst förnuftig =)

Johan sa...

Mmm fp har verkligen gjort mig besviken. De förlorade min röst och det krävs en hel del för att de ska få tillbaka den! Först och främst att de tamejfan börjar agera liberalt överhuvudtaget.
Allt som återstår just nu är småpartier som förmodligen inte kan komma in i riksdagen som piratpartiet eller liberala partiet.

Tror du mp kommer kräva en upprivning av beslutet efter en eventuell valseger 2010? Det är ju uppenbart att sossarna vill ha någon liknande lag, bara med små modifikationer, så Monas fagra ord om att riva det är bara ren bullshit ändå.

Heiti Ernits sa...

Johan:

Jag är fullständigt övertygad om att vi inte kommer att gå med på en FRA-lag.
Jag tror att (s) kommer att hålla sitt ord, ifall inte så kommer nog mp att rösta emot förslaget. Den reella effekten beror naturligtvis på hur stora mp är och ifall vi kan få någon stöd från (v) och någon från oppositionen (du märker att jag utgår från ett sammarbete mellan s+v+mp ;) )

Johan sa...

Problemet är väll att s möjligtvis kommer riva denna lagen. Men det är ju sossarna som kom på iden från första början, deras motstånd nu känns mest som spel för galleriet. När Mona intervjuades i aktuellt häromdagen stor det klart att hon vill ha nån slags version av denna lagen.

Om mp garanterar att ingen slags lag överhuvudtaget som tillåter oinskränkt övervakning av internettraffik ska få finnas och att ni inte kommer kohandla om det, då skulle det kunna bli intressant att rösta på er :)