2008-09-04

Medlemsomröstningen närmar sig

Idag är det 27 dagar kvar tills Miljöpartiets medlemsomröstning i EU-utträdesfrågan avgörs; oavsett vad utgången blir så kommer vår reella politik vara densamma – skillnaden kommer att bestå i hur vi uppfattas och hur vi bemöts på den politiska arenan: men hänsyn eller skepsis. Jag tycker att alla dessa påståenden att detta [utträdesfrågan] enbart skulle handla om en anpassning till socialdemokraterna är väldigt märklig (icke-argument) och är minst sagt konspiratorisk. Snarare tror jag att det har gradvis skett (eller sker) en attitydförändring – från att EU i sig självt är negativt, till att EU kan tjäna som en viktig plattform – samtidigt som de gröna bibehåller en kritisk och offensiv linje. Från att upplösa - till att reformera.

Många goda idéer och argument har kommit fram i förvalskampanjen och jag tänker hänvisa till några av inläggen:

Karl Palmås, Jimmy Sand, Christian Valtersson, Anders Wallner, Thomas Svensson, Tomas Eriksson, Karin Strandås, Tony Johansson, Thomas Helgeson och Hanna Werner. Mitt inlägg i debatten hittar du här och här.

Tyvärr går det inte att länka till inläggen hos motståndarsidan (tyvärr saknas också kommentarsfunktionen) men där har bland annat Johan Hellström och Max Andersson skrivit.


Den 17 september kl. 18.00 hålls det en debatt här i Borås mellan Max Andersson och Mats Pertoft.

8 kommentarer:

Mika Holm sa...

Men Heiti, jag hittade inte alls ordet socialdemokrat i de länkar du gav till Birger Schlaug. Än mindre anklagelser att ändringen skulle vara anpassad till socialdemokraterna.

Heiti Ernits sa...

Mika:

Sant, däremot antydde birger att mp var ute efter statsrådsplatserna (finns i texten); och i och med att mp har annonserat ett samarbete med (s) så får ju antydningen ses som att mp vill anpassa sig till (s) för att kunna få ministerposter.

Heiti Ernits sa...

"statsrådshungrande Goliat."

Birger är finurlig retoriker ;)

Anonym sa...

Eu styrs av lobbygrupper, organiserad brottslighet och frimurare med en helt annan agenda. Eu är bara en fortsättning av det tredje riket och en del av "den nya världsordningen".

Harmonica man! sa...

Politik är ju som sagt att ljuga trovärdigt. Sveries inträde i tredje riket var ju knappast något undantag!

Heiti Ernits sa...

Harmonica!:

De brukar ju säga det, som bekant -- men jag känner inte igen beskrivningen, kanske har jag träffat alldeles för få politiker, eller så är de jag har träffat helt enkelt ärliga ;)

Lögnarens paradox?

Christian Valtersson sa...

Anonym: Är du möjligen en varm anhängare av konspirationsteorier?

disa sa...

慈德宮,龍南漆藝博物館,竹山竹管厝,陳列教育館,中興新村,東埔溫泉,清安豆腐街,金龍窯,火炎山,橫龍山古道,中港慈裕宮,大湖農村,挑柴古道,龍騰斷橋,森林遊樂區,卓蘭果園,外埔漁港,龍鳳漁港,清德禪寺,欣隆休閒農場,馬術農場,童玩村
泰安溫泉區,南庄老街
溫泉遊樂區,綠葉方舟,明德水庫,仙山,鳳陽谷,三角湖,木雕街,通霄蘆沐村風,香格里拉樂園,馬拉邦山,薑麻園,海濱休閒園區,鳴鳳山古道,火車窿,勝興火車站,挑鹽古道,獅頭山,藺草文化館,永和山水庫,大克山,通霄秋茂園,大衛營,清泉農場,雪霸國家公園,蜜蜂休閒館,挑炭古道,三通嶺,建民農場,自然保留區,永和山農場,八通關古道,明新書院,石觀音吊橋,戰車公園,軍史公園,桂花森林松柏嶺,梅峰農場,棋盤石,巧手工作坊
桃米生態村,溪頭,杉林溪森林遊樂區,李勇廟,竹山保安宮,沐陶窯
玉山國家公園