2008-01-09

Infrastruktursoppa på spik

Man kan tydligen koka soppa på spik, även om heter infrastruktur- och finansminister.
Idag levereras en märklig soppa av Anders Borg och Åsa Torstensson på DN-Debatt.
Om det var meningen att visa på visioner, miljöengagemang och konkreta satsningar på infrastrukturen, då har de misslyckats kapitalt.
Inte ett ord om att möta klimatproblemen; Däremot skrivs detta:

” Sverige går till exempel över 90 procent av transporterna på väg och det går därför inte att som miljöpartiet kräva stopp för större vägbyggen”


Ett mycket märkligt sätt att resonera kan jag tycka. Bara för att det sker så idag så skall det alltid så ske. Status Quo är medlet och målet. Varför ändra på ett vinnande koncept (ursäkta ironin)?

Att befintliga vägar måste repareras men också göras säkrare är förståligt.
Kritiken från miljöpartiet riktas mot uppförandet av nya och dyra vägar då satsningar borde ske på järnvägar och kollektivtrafik.

Borgarna väntar ända till hösten innan budgeten för infrastrukturen konkretiseras.
Jag var inte så hoppfull innan men dagens debattartikel satte siste spiken i kistan.


Tidigare inlägg om infrastruktur (1,2)

2 kommentarer:

Frick sa...

Tack för berömmet om artikeln (som publicerades i BT idag)! Bra skrivet här också, måste jag säga, även om jag är dåligt insatt. Ha det!

Tony sa...

Läste artikeln på DN debatt, och blev förbannad. Instämmer helt i det du skriver, men med den regering som nu styr i landet, lär stickspår fortsätta läggas ner i en rasande takt.

I västsverige ser det för närvarande mörkt ut för företag som Munksjö Arctic paper och Ikea, när det gäller ansträngningar för att få köra gods på järnväg. Man får helt enkelt inte tillstånd av banverket att satsa, eftersom de banor man behöver nyttja skall läggas ned. Man kan ju bli förbannad för mindre...